Agroquality Pályázati és Innovációs Iroda
Honlap Tevékenység Pályázatok Referenciák Linkek


Hírek & események

ÜDVÖZÖLJÜK HONLAPUNKON!


Pályázati hírek, információk

__________________________________________________________________

Közlemény

Forrás: nfh.hu

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által január 31-én megjelentetett vállalati képzésre kiírt uniós pályázat 2007. április 6.-i dátummal felfüggesztésre kerül, mivel a beérkezett pályázatokban összesen igényelt támogatás elérte a rendelkezésre álló keretet. A pályázaton 1-25 millió forint közötti összeget lehet igényelni vállalati képzésre, az 1,057 milliárd forintos keret erejéig. A pályázatokat április 6.-án éjfélig lehet még benyújtani.

__________________________________________________________________

 

 

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium 2007. évi pályázatainak tervezete

 

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium  közzétette a 2007. évre tervezett pályázatainak listáját, amely megtekinthető a következő linkre kattintva: letöltés

__________________________________________________________________

Pályázati felhívás - decentralizált források a Dél-alföldi Régióban

Forrás:del-alfold.hu

A Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács a következő decentralizált pályázatokat írja ki 2007-ben:

  • Területi kiegyenlítést szolgáló önkormányzati fejlesztések támogatása (TEKI)
  • Leghátrányosabb helyzetű kistérségek felzárkóztatásának támogatása (LEKI)
  • Helyi önkormányzati fejlesztések támogatása területi kötöttség nélkül (CÉDE)
  • A települési önkormányzati szilárd burkolatú belterületi közutak burkolatfelújításának támogatása (TEUT)

A 2007 évi pályázati rendszerek részletes pályázati kiírásai nyilvántartásba vétel alatt állnak, így a pályázati csomagok várhatóan március elején jelennek meg a Dél-alföldi régió honlapján: www.del-alfold.hu
 

__________________________________________________________________

 

Agrár-támogatási eljárási törvény

Forrás:fvm.hu

 

Az új agrár-támogatási eljárási törvényt az uniós szabályok változása indokolja - mondta Gráf József vidékfejlesztési miniszter.

A miniszter kiemelte: az Európai Unió közös agrárpolitikájában 2007 és 2013 között jelentős változások következnek be, ugyanis a közös agrárpolitika eddigi két pillére jelentősen megváltozik.

Magyarázatként közölte: a korábbi, strukturális alapokból történő finanszírozás helyett létrejött két új önálló pénzalap, az Európai Mezőgazdasági Garancia Alap (EMGA), valamint az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA). Ezeket a pénzügyi alapokat egészíti ki az Európai Halászati Alap (EHA) - tette hozzá.

Az agrárminiszter hangsúlyozta, 2007 és 2013 között 1500 milliárd forint EU-s támogatás érkezik az EMVA alapokra, és ezek felhasználásának módjáról is az új agrár-támogatási eljárási törvény dönt.

Elmondta azt is, hogy a nemzeti támogatásokra 2007 május 1-től kell alkalmazni az új szabályokat.

A törvényjavaslat letölthető az FVM honlapjáról a következő linkre kattintva: letöltés

__________________________________________________________________

Mezőgazdasági géptámogatás

Forrás: fvm.hu
 
A gépek megvételéhez általában 25 százalékos támogatás vehető igénybe,
Az elkövetkező 7 évben, azaz az unió jelenlegi költségvetési időszakában Magyarország a technológiai és a technikai színvonal fejlesztésére kívánják fordítani  számára rendelkezésre álló vidékfejlesztési források 47 százalékát - mondta Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter szerdán Budapesten egy szakmai tanácskozáson.
 A gépesítés jövőjéről tartott fórumon a miniszter kijelentette: Magyarország még mindig technikai és technológiai színvonal tekintetében lemaradt az unió fejlett mezőgazdasággal rendelkező országai mögött. 
 A mintegy két évtizedes lemaradás csökkentése érdekében az agrárkormányzat az elkövetkező 7 évben rendelkezésre álló, mintegy 1.250-1.280 milliárd forintos vidékfejlesztési forrás csaknem felét kívánja a gépberuházások támogatására költeni.
 A miniszter jelezte: a gépek megvételéhez a gazdálkodók általában 25 százalékos támogatást vehetnek igénybe, de például az állattenyésztéshez kapcsolódó gépberuházások esetén ez további 10 százalékkal nő. A fiatal gazdálkodók további plusz támogatásban is részesülnek - tette hozzá.

__________________________________________________________________

Megjelentek az Új Magyarország Fejlesztési Terv első pályázatai
Forrás: nfh.hu

Megjelentek az Új Magyarország Fejlesztési Terv első pályázati felhívásai! A Gazdaságfejlesztés Operatív Programból 7 db, a Társadalmi Megújulás Operatív programból 1db, míg a Közép-Magyarországi Operatív Programból 2 db felhívás jelent meg. A felhívások és útmutatók az NFH honlapjáról tölthetőek le. Rövid összefoglalót honlapunkon a Pályázatok menüpont alatt találhat.

 

  

 
©copyright Agroquality Pályázati és Innovációs Tanácsadó Betéti Társaság 2007
Látogatóink száma:  Contact Lenses


Honlapunkhoz Internet Explorer 7.0 böngésző használatát javasoljuk!